Harcsapörkölt laska gombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsafilé
- 80 dkg laska gomba
- 2 vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 dl száraz vörösbor
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A harcsát kb. 2-3 cm-esre felkockázzuk, kissé megsózzuk, és hűtőben tartjuk felhasználásig.
A gomba szárát kitörjük, felkarikázzuk, a kalapját hosszú csíkokra vágjuk. A konzerv paradicsomot felaprítjuk.
Egy edényben zsírt hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd a zúzott fokhagymát is átforgatjuk a zsíron vigyázva, hogy ne égjen le. Rádobjuk a hagymára a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve erős tűzön pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk az aprított paradicsomot, és felöntjük borral. Lefedve, időnként megkeverve 20 percet főzzük.
A felkockázott, sózott halat a gombás alaphoz adjuk, ha sok levet elfőtt, vízzel pótoljuk a ragut. Forrástól számítva 10-15 percet főzzük. Óvatosan kavargassuk, mert a hal könnyen törik.
Nokedlivel, kifőtt tésztával, vagy túrós csuszával, valamint tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

