Harcsapörkölt laska gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsafilé
- 80 dkg laska gomba
- 2 vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 dl száraz vörösbor
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A harcsát kb. 2-3 cm-esre felkockázzuk, kissé megsózzuk, és hűtőben tartjuk felhasználásig.
A gomba szárát kitörjük, felkarikázzuk, a kalapját hosszú csíkokra vágjuk. A konzerv paradicsomot felaprítjuk.
Egy edényben zsírt hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd a zúzott fokhagymát is átforgatjuk a zsíron vigyázva, hogy ne égjen le. Rádobjuk a hagymára a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve erős tűzön pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk az aprított paradicsomot, és felöntjük borral. Lefedve, időnként megkeverve 20 percet főzzük.
A felkockázott, sózott halat a gombás alaphoz adjuk, ha sok levet elfőtt, vízzel pótoljuk a ragut. Forrástól számítva 10-15 percet főzzük. Óvatosan kavargassuk, mert a hal könnyen törik.
Nokedlivel, kifőtt tésztával, vagy túrós csuszával, valamint tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »