Harcsapörkölt kapros túrógombóccal recept

Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 50dkg filézett harcsa
- 2fej vöröshagyma
- 1 hámozott paradicsom
- 1 zöldpaprika
- zsír vagy étolaj
- só, pirospaprika
A túrógombóchoz:
- 50dkg tehéntúró
- 20dkg búzadara
- 1 evőkanál búzaliszt
- 2db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, kapor
Elkészítés:
Összedolgozzuk a gombóchoz valókat és legalább egy órát pihentetjük. Pörköltalapot készítünk: a botmixerrel összeturmixolt alapban megpároljuk a felkockázott halat (sütőben is megsüthetjük), kb. 15 perc alatt. A vizes kézzel formázott gombócokat forró sós vízben kifőzzük, mellé halmozzuk a harcsapörköltet és azonmód tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »