Harcsapörkölt kapros túrógombóccal recept

Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 50dkg filézett harcsa
- 2fej vöröshagyma
- 1 hámozott paradicsom
- 1 zöldpaprika
- zsír vagy étolaj
- só, pirospaprika
A túrógombóchoz:
- 50dkg tehéntúró
- 20dkg búzadara
- 1 evőkanál búzaliszt
- 2db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, kapor
Elkészítés:
Összedolgozzuk a gombóchoz valókat és legalább egy órát pihentetjük. Pörköltalapot készítünk: a botmixerrel összeturmixolt alapban megpároljuk a felkockázott halat (sütőben is megsüthetjük), kb. 15 perc alatt. A vizes kézzel formázott gombócokat forró sós vízben kifőzzük, mellé halmozzuk a harcsapörköltet és azonmód tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »