Harcsapörkölt kapros túrógombóccal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 50dkg filézett harcsa
  • 2fej vöröshagyma
  • 1 hámozott paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • zsír vagy étolaj
  • só, pirospaprika

A túrógombóchoz:

  • 50dkg tehéntúró
  • 20dkg búzadara
  • 1 evőkanál búzaliszt
  • 2db tojás
  • só, kapor

Elkészítés:
Összedolgozzuk a gombóchoz valókat és legalább egy órát pihentetjük. Pörköltalapot készítünk: a botmixerrel összeturmixolt alapban megpároljuk a felkockázott halat (sütőben is megsüthetjük), kb. 15 perc alatt. A vizes kézzel formázott gombócokat forró sós vízben kifőzzük, mellé halmozzuk a harcsapörköltet és azonmód tálaljuk.