Harcsafilé mustáros kéregben recept

Hozzávalók:
- 80 dkg harcsafilé
- 1 ek citromlé
- Só
- őrölt bors
- 5-6 ek dijoni mustár
- 2 ek zsemlemorzsa
- 150 g kockákra vágott fekete erdő sonka vagy füstölt szalonna
- 1 fej kockákra vágott vöröshagyma
- 300 ml víz
- 2 ek liszt
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Először a halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, zsemlemorzsába nyomkodjuk. A felesleges morzsát leütögetjük róla. A halat félretesszük.
A sonkát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Belekeverjük a maradék mustárt, meghintjük a liszttel, felöntjük a vízzel és felforraljuk, besűrítjük. Szükség esetén még fűszerezhetjük.
A felmelegített olajon először a panírozott felét sütjük arany barnára a halnak, majd megfordítjuk és mérsékelt tűzön készre sütjük.
A mustáros mártással azonnal tálaljuk. Sós főtt burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »