Harcsafilé mustáros kéregben recept

Hozzávalók:
- 80 dkg harcsafilé
- 1 ek citromlé
- Só
- őrölt bors
- 5-6 ek dijoni mustár
- 2 ek zsemlemorzsa
- 150 g kockákra vágott fekete erdő sonka vagy füstölt szalonna
- 1 fej kockákra vágott vöröshagyma
- 300 ml víz
- 2 ek liszt
- 3 ek olívaolaj
Elkészítése:
Először a halszeleteket meglocsoljuk citromlével, enyhén sózzuk, borsozzuk. Az egyik oldalát megkenjük mustárral, zsemlemorzsába nyomkodjuk. A felesleges morzsát leütögetjük róla. A halat félretesszük.
A sonkát egy serpenyőben kiolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Belekeverjük a maradék mustárt, meghintjük a liszttel, felöntjük a vízzel és felforraljuk, besűrítjük. Szükség esetén még fűszerezhetjük.
A felmelegített olajon először a panírozott felét sütjük arany barnára a halnak, majd megfordítjuk és mérsékelt tűzön készre sütjük.
A mustáros mártással azonnal tálaljuk. Sós főtt burgonyát vagy burgonyapürét kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »