Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halászlé és sült hal burgonya salátával recept

Halászlé és sült hal burgonya salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Egy 2kg-os ponty
    • 6 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 kg burgonya
    • 3 nagyobb sárgarépa
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 dl paradicsom lé
    • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 1 db zöld csípős paprika
    • petrezselyem zöldje
    • bors
    • babér levél
    • liszt és étolaj a hal sütéséhez

     Elkészítése:

    A pontyot megtisztítjuk, farkát, fejét és 1-2 szeletet félreteszünk a leveshez. A sütni való szeleteket mindkét oldalán megsózzuk és félretesszük sütésig.

    5 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk és kevés olajon megpirítjuk. Közben megpucoljuk a sárgarépát, 2 nagyobb burgonyát és apróra lereszeljük. Mikor a hagyma szép sárgás-barna, hozzáadjuk a lereszelt hozzávalókat egy nagy kanál sót és felöntjük fél liter vízzel.40 percig főzzük és közben az elforrt vizet pótoljuk!

    A maradék burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A salátához a 2 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és a petrezselyem zöldjét felaprózzuk, ráteszünk 4 kanál olajat, borsot, pici sót és 1 kanál ételecetet, és állni hagyjuk. A burgonya ha megfőtt, leöntjük a levét és és összekeverjük a salátaöntetünkkel.

    A halászléhez a megfőtt hagymát levesszűrőn átpaszíroljuk (vagy turmixoljuk). Visszatesszük főni, ráteszünk 2 kanál piros paprikát, beleteszünk 1-2 babér levelet, 2 dl paradicsom lét és 1 liter vizet. Ha felforrt beletesszük a leveshez való halaprólékot és a csípős paprikát. Amikor újból felforrt, csak 10 percig főzzük és tegyük félre.

    A sütéshez forrósítsuk meg az olajat, a halszeleteket forgassuk bele pirospaprikával összekevert lisztbe és süssük mind két oldalát szép pirosra. Szedjük ki zsírpapírra vagy szalvétára.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá