Halászlé bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg ponty
- 1 kg kárász
- 10-12 db törpeharcsa
- 6 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 8-10 szem egész bors
- 4 db csöves erős paprika
- 2 dl jó minőségű vörösbor
- 6 ek őrölt fűszerpaprika
- só
Elkészítése:
Előző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat sózzuk, hűtőbe tesszük.
Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntjük a bográcsba, majd az összes halat beletesszük. A ponty fejét tesszük először, úgy, hogy a bőre legyen felül, majd a többit. Ahány kiló a hal annyi liter hideg vizet öntünk rá, majd beletesszük a fűszereket, őrölt fűszerpaprika és a vörösbor kivételével. A bogrács alá gyújtunk, száraz fa erős tüzén főzzük a halászlevet. Amint felforrt beletesszük a fűszerpaprikát, (lassan adagolva különben kifut) pár perc múlva a vörösbort (halhús szétesését akadályozza meg). A forrástól számított 45 percig intenzíven főzzük. Időnként a bográcsot megrázogatjuk, keverni nem szabad. A halak belsőségeit (tejet, ikrát) kb. 30 perc után rakjuk bele. Amíg a hal fő, addig elkészítjük a vastagmetéltet, kifőzzük, leszűrjük. A tányérokba először a tésztát, majd a levet szedjük és rátesszük a főtt halat. Erős, száraz csöves paprikát ízlés szerint adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »