Hozzávalók:
Elkészítése:
Előző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat sózzuk, hűtőbe tesszük.
Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntjük a bográcsba, majd az összes halat beletesszük. A ponty fejét tesszük először, úgy, hogy a bőre legyen felül, majd a többit. Ahány kiló a hal annyi liter hideg vizet öntünk rá, majd beletesszük a fűszereket, őrölt fűszerpaprika és a vörösbor kivételével. A bogrács alá gyújtunk, száraz fa erős tüzén főzzük a halászlevet. Amint felforrt beletesszük a fűszerpaprikát, (lassan adagolva különben kifut) pár perc múlva a vörösbort (halhús szétesését akadályozza meg). A forrástól számított 45 percig intenzíven főzzük. Időnként a bográcsot megrázogatjuk, keverni nem szabad. A halak belsőségeit (tejet, ikrát) kb. 30 perc után rakjuk bele. Amíg a hal fő, addig elkészítjük a vastagmetéltet, kifőzzük, leszűrjük. A tányérokba először a tésztát, majd a levet szedjük és rátesszük a főtt halat. Erős, száraz csöves paprikát ízlés szerint adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!