Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas tészta recept

Halas tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db vöröshagyma
    • egy kis löttyintés olívaolaj
    • egy halkonzerv
    • fél marék aszalt paradicsom
    • 1,5 dl paradicsompüré
    • fél marék olajbogyó
    • 1 cikk fokhagyma
    • örölt bors
    • kakukkfű
    • szurokfű
    • egy csokor friss bazsalikom

    Elkészítése:

    Odateszem a vizet forrni. Úgy spórolok a forralási idővel, hogy először vízforralóban pillanatok alatt forralok vizet és azt öntöm át a fazékba. Ha már lobog, beleöntök egy zacskó durum tésztát és 10 percre állítom a jelzőórát.

    A hagymát felkockázom, kicsi sóval olajon párolom. Szétzúzom a fokhagymát, egy picit együtt kavargatom őket, majd rázuttyantom a halkonzervet. Közékeverem a kicsit előáztatott ( a fagyasztóban tartjuk a tavaly aszalt paradicsom szeleteket, pár percre langyos vízbe szoktam áztatni) aszalt paradicsomot. Megszórom a fűszerekkel, őrölök rá borsot, beleöntöm a paradicsompürét, és amíg rotyog, elkészítem a salátát.
    Nagyjából épp akkorra jelez az óra, amikor a salátástálba bekerülnek a zöldségek.

    A halas keverékbe beleszórom az olajbogyót, átkavarom, elzárom a tüzet mindkét edény alatt.

    Egy kistálkában összekeverek kevés olívaolajat, citromlevet, őrölt borsot, ráöntöm a salátára.

    Összevagdalom a bazsalikomot és belekeverem a szószba.

    Leszűröm a tésztát, átteszem tálalóedénybe. A szószt is átöntöm egy asztalra való tálba.

    Ekkorra valaki már meg is terített és eszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá