Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas rétes cukkinivel és gombával recept

Halas rétes cukkinivel és gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap
    • 3 szelet tengeri halfilé
    • 50 dkg gomba
    • 2 zsenge cukkini
    • citromlé
    • színes bors
    • olívaolaj
    • vaj a lapok lekenéséhez

    Elkészítése:

    A halszeleteket besózzuk, a citromlével megcsepegtetjük, és megszórjuk színes borssal. Rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.

    A gombát és a cukkinit ízlés szerint felszeleteljük. (Én félbevágva vékonyra felszeleteltem mindegyiket.)

    Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd belehelyezzük a halszeleteket, és mindkét oldalukat 3-3 percig sütjük. Ezután egy tálcára kiszedjük és félretesszük.

    A fennmaradó olajba beletesszük a gombát, sózzuk, megszórjuk színes borssal, és elkezdjük párolni. Amikor már egy kicsit összeesett, hozzáadjuk a cukkinit, és készre pároljuk. Ha már kellően megpárolódott, akkor szintén egy tálcára kiszedjük és kihűtjük.

    Egy nedves konyharuhára ráhelyezünk egy réteslapot, majd lekenjük olvasztott vajjal. Ezután ráhelyezünk egy másik réteslapot. Arra rákanalazzuk az előzőleg megpárolt gombás-cukkinit, majd ráhelyezünk egy szelet elősütött halat. A réteslap mindkét szélét behajtjuk (hogy sütés közben nehogy szétnyíljon), majd a nedves konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. (A másik két halszeletet és a zöldségeket ugyanígy előkészítjük.)

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük mindhárom rétest. Tetejüket olvasztott vajjal lekenjük.

    Ezután előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) szép aranybarnára sütjük.

    A halas rétes cukkinivel és gombával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 88 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá