Hal paprikás-lisztben tejszínes zöldségmártással recept

Hozzávalók:
- Kisméretű hal vagy halszelet fejenként 2-3
- Krumpli fejenként 4-5 közepes szem
- 1 fej vöröshagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- Húsleveskocka vagy delikát
- Kb 2 dl főzőtejszín
- Liszt, só, bors
- pirospaprika
- egy maréknyi mirelit zöldség , bármilyen vegyes jó hozzá
- Sajt
Elkészítése:
A halat paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütjük. A krumplit héjában előfőzzük kb félig, aztán megpucoljuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon tepsiben kb 150-170 fokon sütjük, közben forgatjuk ,amikor pirosodik ráreszeljük a sajtot, kissé rásütjük.
Zöldségmártás:
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és vegetát vagy húsleveskockát adunk hozzá, majd felöntjük 2 dl vízzel. Mikor a víz nagy része elforrt hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük állandó keverés mellett, hozzáadunk 1-2 ek lisztet. Ha teljesen összeforraltuk akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
A halat a krumplival és a mártással tálaljuk.
Sztori: A hal a szomszédtól :)
A zöldség a fagyóból egy kis maradék.
A tejszín a brokkolikrémlevesből maradt:)
Szóval a recept csináljunk valami finomat belőle :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »