Hal paprikás-lisztben tejszínes zöldségmártással recept

Hozzávalók:
- Kisméretű hal vagy halszelet fejenként 2-3
- Krumpli fejenként 4-5 közepes szem
- 1 fej vöröshagyma
- 3-5 gerezd fokhagyma
- Húsleveskocka vagy delikát
- Kb 2 dl főzőtejszín
- Liszt, só, bors
- pirospaprika
- egy maréknyi mirelit zöldség , bármilyen vegyes jó hozzá
- Sajt
Elkészítése:
A halat paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütjük. A krumplit héjában előfőzzük kb félig, aztán megpucoljuk, ujjnyi karikákra vágjuk, majd kevés olajon tepsiben kb 150-170 fokon sütjük, közben forgatjuk ,amikor pirosodik ráreszeljük a sajtot, kissé rásütjük.
Zöldségmártás:
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és vegetát vagy húsleveskockát adunk hozzá, majd felöntjük 2 dl vízzel. Mikor a víz nagy része elforrt hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük állandó keverés mellett, hozzáadunk 1-2 ek lisztet. Ha teljesen összeforraltuk akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
A halat a krumplival és a mártással tálaljuk.
Sztori: A hal a szomszédtól :)
A zöldség a fagyóból egy kis maradék.
A tejszín a brokkolikrémlevesből maradt:)
Szóval a recept csináljunk valami finomat belőle :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »