Göngyölt süllőfilé citromos mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 szelet süllőfilé (kb 15-20 dkg)
Pácoláshoz:
- 1 zöld citrom (lime)
- durva tengeri só
- frissen őrölt bors
- friss kakukkfű
Tekeréshez:
- egy fél avokádó
- 1 vékony szál sárgarépa párolva
Göngyöléshez:
- 4 vékony szelet húsos bacon
- 1 kisebb zsenge cukkini
- hústűk a rögzítéshez
- 2 ek olíva olaj
Citromos mártáshoz:
- 1 zöld citrom leve és reszelt héja
- 1 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 1 kk cukor
Körethez:
- 2 közepes burgonya főzve
Elkészítése:
Az előkészített filék mindkét oldalára lime levet csavarjuk, meghintjük durva szemű tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Friss vagy szárított kakukkfű levélkéket tépdesünk a szeletekre és letakarva legalább 30 percet hűvös helyen a páclében állni hagyjuk.
A sárgarépát és a burgonyákat megtisztítjuk és puhára pároljuk. Az avokádóból és a puhára párolódott répából csíkokat vágunk és halfilénkbe tekerjük. A tekercsnek kívülről 2 szeletnyi szalonna és egy vékony cukkini csík köntöst kerítünk, amiket hústűvel rögzítünk.
Egy sütőedénybe 2 evőkanálnyi olajat kanalazunk, erre ültetve tekercseinket, majd előmelegített 180 fokos sütőben, légkeverésen, mintegy 10-15 perc alatt aranybarna kérget pirítunk a szalonnás burokra. A zsenge cukkiniből vékony hosszanti szeleteket vágunk és a haltekercsek mellé téve még 5 percre, grillező programra állított sütőbe visszatoljuk.
A mártáshoz egy edényben vajat olvasztunk, majd egy zöld citrom levét és reszelt héját is hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett tejszínnel dúsítva tovább hevítjük, majd sózzuk és kávéskanálnyi cukrot is adunk hozzá. A tojás sárgáját belekeverve sűrítünk a mártás állagán. Gyors mozdulatokkal kevergetjük, majd elzárjuk a lángot és tovább keverve, megelőzzük a kicsapódást. Sűrű szitán átszűrjük, selymes állagot kölcsönözve a citrusos mártásunknak.
A haltekercsekből eltávolítjuk a hústűket. A grillezett cukkini csíkok és párolt burgonya kíséretében citrom mártással körítve előmelegített tányéron tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »