Göngyölt süllőfilé citromos mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 szelet süllőfilé (kb 15-20 dkg)
Pácoláshoz:
- 1 zöld citrom (lime)
- durva tengeri só
- frissen őrölt bors
- friss kakukkfű
Tekeréshez:
- egy fél avokádó
- 1 vékony szál sárgarépa párolva
Göngyöléshez:
- 4 vékony szelet húsos bacon
- 1 kisebb zsenge cukkini
- hústűk a rögzítéshez
- 2 ek olíva olaj
Citromos mártáshoz:
- 1 zöld citrom leve és reszelt héja
- 1 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 1 kk cukor
Körethez:
- 2 közepes burgonya főzve
Elkészítése:
Az előkészített filék mindkét oldalára lime levet csavarjuk, meghintjük durva szemű tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Friss vagy szárított kakukkfű levélkéket tépdesünk a szeletekre és letakarva legalább 30 percet hűvös helyen a páclében állni hagyjuk.
A sárgarépát és a burgonyákat megtisztítjuk és puhára pároljuk. Az avokádóból és a puhára párolódott répából csíkokat vágunk és halfilénkbe tekerjük. A tekercsnek kívülről 2 szeletnyi szalonna és egy vékony cukkini csík köntöst kerítünk, amiket hústűvel rögzítünk.
Egy sütőedénybe 2 evőkanálnyi olajat kanalazunk, erre ültetve tekercseinket, majd előmelegített 180 fokos sütőben, légkeverésen, mintegy 10-15 perc alatt aranybarna kérget pirítunk a szalonnás burokra. A zsenge cukkiniből vékony hosszanti szeleteket vágunk és a haltekercsek mellé téve még 5 percre, grillező programra állított sütőbe visszatoljuk.
A mártáshoz egy edényben vajat olvasztunk, majd egy zöld citrom levét és reszelt héját is hozzáadjuk, állandó kevergetés mellett tejszínnel dúsítva tovább hevítjük, majd sózzuk és kávéskanálnyi cukrot is adunk hozzá. A tojás sárgáját belekeverve sűrítünk a mártás állagán. Gyors mozdulatokkal kevergetjük, majd elzárjuk a lángot és tovább keverve, megelőzzük a kicsapódást. Sűrű szitán átszűrjük, selymes állagot kölcsönözve a citrusos mártásunknak.
A haltekercsekből eltávolítjuk a hústűket. A grillezett cukkini csíkok és párolt burgonya kíséretében citrom mártással körítve előmelegített tányéron tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »