Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Garnélarák sütőtökkel recept

Garnélarák sütőtökkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb sütőtök
    • 50 dkg garnélarák
    • 1 dl csirke alaplé
    • 1 ek méz
    • 1 ek dijoni mustár
    • 0,5 citrom leve
    • 2 ek olaj
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 tk csilipehely
    • bors
    • petrezselyem zöldje

    Elkészítése:

    A sütőtök héját eltávolítjuk, félbevágjuk és a magokat egy kanállal kiszedjük. A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

    A kaliforniai paprikát kockákra vágjuk.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a paprikát és jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csilipelyhet, és néhány másodpercig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a garnélarákot. Sóval, borssal ízesítjük és néhány percet pirítjuk.

    A mézet elkeverjük az alaplével, a mustárral, a citromlével és a legyalult tökkel, majd ráöntjük a rákra. Lefedve 2-3 percet főzzük, amíg a sütőtök roppanósra fő.

    Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá