Garnélarák sütőtökkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • 50 dkg garnélarák
  • 1 dl csirke alaplé
  • 1 ek méz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 0,5 citrom leve
  • 2 ek olaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk csilipehely
  • bors
  • petrezselyem zöldje

Elkészítése:

A sütőtök héját eltávolítjuk, félbevágjuk és a magokat egy kanállal kiszedjük. A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

A kaliforniai paprikát kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a paprikát és jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csilipelyhet, és néhány másodpercig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a garnélarákot. Sóval, borssal ízesítjük és néhány percet pirítjuk.

A mézet elkeverjük az alaplével, a mustárral, a citromlével és a legyalult tökkel, majd ráöntjük a rákra. Lefedve 2-3 percet főzzük, amíg a sütőtök roppanósra fő.

Tálaláskor aprított petrezselyemmel szórjuk meg.