Fűszervajas pisztráng salátaágyon recept

Hozzávalók:
- 1 tisztított pisztráng
- 8 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- kakukkfű
- só
- bors
- rozmaring
- pár db köménymag
- saláta vagy salátakeverék
- 1 natúr joghurt
- 1 szelet szalonna
Elkészítése:
A megtisztított pisztrángot beirdaljuk, kb 1 centinként egy fél centis vágást ejtünk rajta. Sóval és borssal bedörzsöljük, kb 5-10 percig pihentetjük.
A fokhagymát és a fűszereket apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a vajhoz és alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben a szalonnacsíkot olvasszuk. Hozzáadjuk a fűszervajat és ebbe az olvadékba helyezzük a besózott pisztrángot.
Egy vastagabb szelet citromot is hozzáadunk. Oldalanként kb 7-10 percig sütjük.
A dressinghez a joghurtot, egy fél citrom kifacsart levével és kb 2 ek sütési vajjal összekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk és a salátára öntjük. Rá vagy mellé helyezzük a halat.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »