Fűszeres pisztráng burgonyás tormasalátával recept

Hozzávalók
Tormás burgonyasaláta:
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 3 ek ecetes reszelt torma
- 1 citrom
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- bors
Fűszeres pisztráng:
- 4 db közepes pisztráng filézve
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek finomliszt
- 2-3 tk őrölt gyömbér
- Só, bors
- Kb 1 dl olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A halfiléket megszórjuk frissen őrölt fekete-borssal, sóval, és fokhagymanyomón áttört fokhagymával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütünk.
Tormás burgonyasaláta:
A burgonyát megfőzzük. A salátához a tejfölt, az olajat, a reszelt tormát, a citrom sárga héját lereszelve, valamint a citrom levét keverjük össze.
Sózzuk, borsozzuk.
Beleforgatjuk a még meleg burgonyát. Hűtőben pihentetjük.
Tipp:
Amíg a fűszeres pisztráng pihen a hűtőben, van időnk elkészíteni a tormás burgonyasalátát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »