Fűszeres pisztráng burgonyás tormasalátával recept

Hozzávalók
Tormás burgonyasaláta:
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 3 ek ecetes reszelt torma
- 1 citrom
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- bors
Fűszeres pisztráng:
- 4 db közepes pisztráng filézve
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek finomliszt
- 2-3 tk őrölt gyömbér
- Só, bors
- Kb 1 dl olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A halfiléket megszórjuk frissen őrölt fekete-borssal, sóval, és fokhagymanyomón áttört fokhagymával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütünk.
Tormás burgonyasaláta:
A burgonyát megfőzzük. A salátához a tejfölt, az olajat, a reszelt tormát, a citrom sárga héját lereszelve, valamint a citrom levét keverjük össze.
Sózzuk, borsozzuk.
Beleforgatjuk a még meleg burgonyát. Hűtőben pihentetjük.
Tipp:
Amíg a fűszeres pisztráng pihen a hűtőben, van időnk elkészíteni a tormás burgonyasalátát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »