Fűszeres pisztráng burgonyás tormasalátával recept
Hozzávalók
Tormás burgonyasaláta:
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 3 ek ecetes reszelt torma
- 1 citrom
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- bors
Fűszeres pisztráng:
- 4 db közepes pisztráng filézve
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek finomliszt
- 2-3 tk őrölt gyömbér
- Só, bors
- Kb 1 dl olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A halfiléket megszórjuk frissen őrölt fekete-borssal, sóval, és fokhagymanyomón áttört fokhagymával, majd fél órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután a lisztbe belekeverjük a gyömbért és ebben forgatjuk meg a pácolt halszeleteket, amelyeket felhevített olajban, oldalanként 1-2 perc alatt készre sütünk.
Tormás burgonyasaláta:
A burgonyát megfőzzük. A salátához a tejfölt, az olajat, a reszelt tormát, a citrom sárga héját lereszelve, valamint a citrom levét keverjük össze.
Sózzuk, borsozzuk.
Beleforgatjuk a még meleg burgonyát. Hűtőben pihentetjük.
Tipp:
Amíg a fűszeres pisztráng pihen a hűtőben, van időnk elkészíteni a tormás burgonyasalátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

