Fokhagymás sült tőkehalfilé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- személyenként 1 tőkehalfilé
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
- tej
- liszt
- őrölt pirospaprika
- étolaj
Köret:
- 4 közepes burgonya
Saláta:
- 2 TV paprika
- 2 paradicsom
- bazsalikom
- citromlé
- só
Elkészítése:
A tőkehalat megsózzuk, borsozzuk. A megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap, sütés előtt a tejet papírtörlővel alaposan leitatjuk a halszeletekről, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük.
Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most, mivel még bőven van “öreg” krumplink, sütőben, héjában megsütött burgonyával és paprika-paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz a paprikát és a paradicsomot jó vékonyan felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráfacsarjuk egy citrom levét és bazsalikommal szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »