Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás sült tőkehalfilé recept

Fokhagymás sült tőkehalfilé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • személyenként 1 tőkehalfilé
    • 1 fej fokhagyma
    • bors
    • tej
    • liszt
    • őrölt pirospaprika
    • étolaj

    Köret:

    • 4 közepes burgonya

    Saláta:

    • 2 TV paprika
    • 2 paradicsom
    • bazsalikom
    • citromlé

    Elkészítése:

    A tőkehalat megsózzuk, borsozzuk. A megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek.

    Másnap, sütés előtt a tejet papírtörlővel alaposan leitatjuk a halszeletekről, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük.

    Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most, mivel még bőven van “öreg” krumplink, sütőben, héjában megsütött burgonyával és paprika-paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz a paprikát és a paradicsomot jó vékonyan felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráfacsarjuk egy citrom levét és bazsalikommal szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá