Fokhagymás sült tőkehalfilé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • személyenként 1 tőkehalfilé
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • tej
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • étolaj

Köret:

  • 4 közepes burgonya

Saláta:

  • 2 TV paprika
  • 2 paradicsom
  • bazsalikom
  • citromlé

Elkészítése:

A tőkehalat megsózzuk, borsozzuk. A megtisztított fokhagymát vagy ráreszeljük, vagy fokhagymanyomón rányomjuk. Annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk jól lefedve, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap, sütés előtt a tejet papírtörlővel alaposan leitatjuk a halszeletekről, majd mindegyiket paprikás lisztbe mártjuk és forró olajban szép pirosra sütjük.

Köretnek bármilyen burgonya megfelel, én most, mivel még bőven van “öreg” krumplink, sütőben, héjában megsütött burgonyával és paprika-paradicsom salátával tálaltam. Ez utóbbihoz a paprikát és a paradicsomot jó vékonyan felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráfacsarjuk egy citrom levét és bazsalikommal szórjuk meg.