Fish & Chips újragondolva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A halhoz:
- 4 szelet tonhal filé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- őrölt színes bors
- fokhagyma granulátum
A fűszeres steak krumplihoz:
- 6 sütni való krumpli
- őrölt színes bors
- só
- rozmaring por
- ecet
- olaj
Az uborka salátához:
- 2 kígyóuborka
- cukor
- balzsamecet
- étkezési ecet
- só
- víz
- őrölt bors
- olívaolaj
- fokhagyma
A házi majonézhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dl olaj
- citromlé
- mustár
- őrölt bors
- só
- cukor
Elkészítése:
Hal készítése:
A halat sózzuk, borsozzuk, jól befokhagymázzuk, és pár perc pihentetés után, ahogy a rántott halat szokás, bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Olajban süssük szép ropogósra.
Steak burgonya készítése:
A burgonyát héjastul megfőzzük, de nem szabad szétfőzni. Akkor jó, ha a közepe még kemény picit. Ezután 4 felé vágjuk, és bő olajban kisütjük. Amikor frissen kiszedjük a forró olajból, a fenti fűszereket összekeverve jól megszórjuk a krumplit, átforgatjuk, és hagyjuk pihenni.
Uborkasaláta készítése:
Az uborkasalátához egy zöldséghámozóval szeleteljük fel az uborkát (az uborka teljes hosszán végig szép csíkokat húzzunk), amíg el nem fogy. Picit sózzuk le. Ameddig áll, cukrot, balzsamecetet, fokhagymát lereszelve, ecetet és borsot keverjünk ki vízzel, hogy nagyon jó kis intenzív levet kapjunk. A víznek nem kell soknak lennie.
Nyomkodjuk ki az uborkát, és tálalásig a lében tároljuk a hűtőben.
Majonéz készítése:
Tegyük a HIDEG! tojássárgákat egy kerek aljú tálba, 0,5 kk sóval, kupaknyi citromlével, cukorral, mustárral és 0,5 ek olajjal. Keverjük ki szép világosra mixer segítségével. Majd határozott sugárban adagoljuk hozzá a többi olajat, közben folyamatosan keverjük gépi habverővel a maximumon. Ha az utolsó csepp olajat is felvette, utóízesítünk sóval, cukorral, citrommal, mustárral, borssal.
Tálalás:
Egy kis üvegtálba szedjük ki a majonézt, egy tányér közepére helyezzük. Köré szórjuk a fűszeres krumplit, meglocsoljuk pár csepp ecettel. Egy szép kis kupac uborkasalátát is elhelyezünk a tálon, majd a növényi olajban frissen kisütött hallal koronázzuk meg.
Tipp:
A majonéztől nem kell félni! Mindig azt mondom, csak akkor lehet elrontani, ha rágörcsölünk.
Ez egy újragondolt recept, valami fantasztikus! Imádom, és csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a kombinációt.
Ez a recept úgy született, hogy nagyon megkívántam a Fish & Chips-et, de nem volt itthon borsóm, viszont a ropogós rántott hal illatát már éreztem az orromban.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »