Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos sült pisztráng recept

Citromos sült pisztráng
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 pisztráng
    • 2 citrom leve
    • 4 ek olívaolaj
    • 4 dkg vaj
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A pisztráng mindkét oldalát 4 helyen bevágjuk 1 cm mélyen.

    Egy tálba tesszük, rácsavarjuk a citromok levét, darálunk rá borsot, és 1 órát állni hagyjuk.

    A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

    A halakat darabonként egy evőkanál olajban megforgatjuk. A hasüreget jól megsózzuk, és úgy fektetjük a tepsibe, hogy szétnyitom a pisztráng hasát, így nem fog eldőlni sütés közben.

    A gerincre néhány vajdarabkát teszünk, és aláöntjük a páchoz használt citrom levét. Sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük, időnként meglocsoljuk a citromos lével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá