Citromos, borsos halfilé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg tengeri halfilé (fagyasztott)
- 1 citrom leve
- kevés só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 kanál mustár
- 2 kanál tejföl vagy főzőtejszín
- néhány gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz rozé bor
Elkészítése:
A fagyasztott halfilét kiolvasztottam. Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá és megsóztam.
Forró olajban néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig sütöttem a halszeleteket, közben 1 dl bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek papírtörlőre szedtem és leitattam a zsiradékot.
Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére 1 kanál mustárt és 2 kanál tejfölt, kevés citromlevet öntve, összeforraltam (elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is).
A közben elkészült vajas krumplipürével és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »