Borsos lazac majonézes jégsalátával recept

Hozzávalók:
- 40 dkg friss vagy fagyasztott vadlazac
- 1 teáskanál színes bors
- ízlés szerint só
- 1/2 citrom
- 2 evőkanál folyékony margarin
A körethez:
- 1 fej jégsaláta
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- 1 teáskanál mustár
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál méz
- 2 szál újhagyma
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A lazacot négybe vágjuk, megmossuk, majd teljesen megszárítjuk. Enyhén besózzuk, megszórjuk a borssal, majd 20 percig pihentetjük.
A vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd oldalanként 5-5 percig sütjük rajta a halat.
A salátát megmossuk, megszáírjuk és apróra vágjuk az újhagymával együtt. A majonézt összekeverjük a tejföllel, mustárral és ízlés szerinti mennyiségű sóval, borssal és a citrom levével. A hagymás és a salátát beleforgatjuk, majd a hallal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »