Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borban párolt tőkehalfilé recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 tőkehalfilé szelet
    • 4 db paradicsom, meghámozva, felszeletelve
    • 10 dkg mozzarella, felszeletelve
    • 10 dkg vaj
    • 4 dl fehérbor
    • egy marék friss bazsalikom
    • bors

    Elkészítés: Tépjen 4 akkora lapot az alufóliából, amelyen el fog férni egy-egy tőkehalfilé, és a hozzávalók. A halakat helyezze rá az alufóliákra, sózza, borsozza őket, majd a maradék hozzávalókat is halmozza-öntse rájuk. A fóliákból csináljon olyan batyukat, amelyből a sütés közben nem párolog el a bor.

    200-220 fokra előmelegített sütőben süsse meg a halakat mindösszesen 15-20 perc alatt. A tőkehalfilét vajban párolt burgonyával, vagy zöldségekkel kínálja.

    A borban párolt tőkehalfilé mellé egy könnyű, fehér száraz bort, mondjuk olaszrizlinget ajánlanék.

     

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá