Borban párolt tőkehalfilé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 tőkehalfilé szelet
  • 4 db paradicsom, meghámozva, felszeletelve
  • 10 dkg mozzarella, felszeletelve
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl fehérbor
  • egy marék friss bazsalikom
  • bors

Elkészítés: Tépjen 4 akkora lapot az alufóliából, amelyen el fog férni egy-egy tőkehalfilé, és a hozzávalók. A halakat helyezze rá az alufóliákra, sózza, borsozza őket, majd a maradék hozzávalókat is halmozza-öntse rájuk. A fóliákból csináljon olyan batyukat, amelyből a sütés közben nem párolog el a bor.

200-220 fokra előmelegített sütőben süsse meg a halakat mindösszesen 15-20 perc alatt. A tőkehalfilét vajban párolt burgonyával, vagy zöldségekkel kínálja.

A borban párolt tőkehalfilé mellé egy könnyű, fehér száraz bort, mondjuk olaszrizlinget ajánlanék.

 

Jó étvágyat!