Baconbe tekert kakukkfüves halszeletek fűszeres tejszínmártással recept
Hozzávalók:
- 2-3 szelet alaszkai tőkehalfilé (lehet pangasius is)
- szeletelt bacon
- só
- bors
- kakukkfű
- tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- vaj
Elkészítése:
A halakat jól megmossuk és papírtörlővel áttöröljük. Tetszés szerinti darabokra vágjuk. Sózzuk-borsozzuk majd minden szeletet betekerünk 1-1 baconbe.
Vajat hevítünk ezen sütjük meg a szeleteket, amit úgy helyezzünk a serpenyőbe, hogy a bacon vége alulra kerüljön. Minden oldalát kb. 3-4 percig süssük. Vegyük ki a halakat és a visszamaradt vajhoz adjuk hozzá a préselt fokhagymát valamint kakukkfüvet.
Helyezzük vissza a halakat és süssük további 3-4 percig. Ha mindegyik oldala szépen átsült tegyük át egy tányérra és takarjuk le fóliával, hogy ne hűljön ki.
A visszamaradt zsiradékot fűszerezzük kedvünk szerint, majd adjunk hozzá kb. 1-1,5 dl főzőtejszínt. Állandó kevergetés mellet néhány percig főzzük (sűrítsük) – ez kerül majd a hal mellé.
Köretként javaslom a salátát vagy főtt kukoricás rizst.