Baconbe tekert kakukkfüves halszeletek fűszeres tejszínmártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2-3 szelet alaszkai tőkehalfilé (lehet pangasius is)
  • szeletelt bacon
  • bors
  • kakukkfű
  • tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vaj

Elkészítése:

A halakat jól megmossuk és papírtörlővel áttöröljük. Tetszés szerinti darabokra vágjuk. Sózzuk-borsozzuk majd minden szeletet betekerünk 1-1 baconbe.

Vajat hevítünk ezen sütjük meg a szeleteket, amit úgy helyezzünk a serpenyőbe, hogy a bacon vége alulra kerüljön. Minden oldalát kb. 3-4 percig süssük. Vegyük ki a halakat és a visszamaradt vajhoz adjuk hozzá a préselt fokhagymát valamint kakukkfüvet.

Helyezzük vissza a halakat és süssük további 3-4 percig. Ha mindegyik oldala szépen átsült tegyük át egy tányérra és takarjuk le fóliával, hogy ne hűljön ki.

A visszamaradt zsiradékot fűszerezzük kedvünk szerint, majd adjunk hozzá kb. 1-1,5 dl főzőtejszínt. Állandó kevergetés mellet néhány percig főzzük (sűrítsük) – ez kerül majd a hal mellé.

Köretként javaslom a salátát vagy főtt kukoricás rizst.