Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival recept

Bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg afrikai harcsafilé
    • 1 csokor brokkoli
    • 1 csomag bacon
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl tejszín
    • hal fűszerkeverék
    • citromlé
    • színes bors
    • vaj
    • reszelt sajt
    • mandulaforgács

    Elkészítése:

    A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. (Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik.) Ezután szűrjük le, majd tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba (v. tepsibe).

    A tejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.

    A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Ezután tekerjük körbe a baconszeletekkel, majd tegyük egymás mellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őröljünk rá színes borsot.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, és süssük szép pirosra.

    Tálalás előtt helyezzük a tányérra a halszeletet, tegyünk mellé a párolt brokkoliból, és locsoljuk meg a kissé besűrűsödött tejszínnel.

    A bacon alatt sütött halszelet tejszínes brokkolival kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 146 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá