Afrikai harcsafilé sárgarépás sáfrányos rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsafilé
- 3 dkg vaj
- 1,5 bögre rizs
- 2,5 bögre forró víz
- 12 szál közepes sárgarépa
- 2 kis fej hagyma
- 1 citrom
- kevés tárkony
- 1 csokor petrezselyem
- fehérbor
- 1,5 dl főzőtejszín (10 %-os)
- só
- bors
- sáfrány
Elkészítése:
Előző este a halfilét citromlével meglocsoljuk, egy éjszaka hűtőben tároljuk. Reggel kivesszük, sózzuk, borsozzuk fél órát pihentetjük, majd egy serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük..
Közben felteszünk főni 8 szál közepes sárgarépát.
A rizshez a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, ha összeesett hozzáadunk 4 szál karikákra vágott sárgarépát és fedő alatt addig pároljuk, amíg a répa félig megpuhul. Ezután hozzáadjuk a rizst és pár percig együtt pirítjuk a hagymával és a répával. Felöntjük forró vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a sáfrányt. A sáfrányból egy pár szálat teszünk csak, mert nagyon intenzív színt ad a rizsnek. Amikor a vizet magába szívta megszórjuk petrezselyemmel és villával óvatosan belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Ezután fedővel lefedjük és tálalásig így tartjuk.
A mártáshoz a serpenyőben megmaradt vajon megpároljuk a kis kockákra vágott hagymát, amikor összeesik felöntjük kb 4 evőkanál fehérborral. Pár percig forraljuk (amíg az alkohol elpárolog a borból), majd felöntjük tejszínnel és besűrítjük. A tejszínt mindig apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg legyen. Ha szükséges, kis darabka vajat adhatunk hozzá. Ízlés szerint tárkonnyal, citromlével fűszerezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



