Afrikai harcsafilé sárgarépás sáfrányos rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsafilé
- 3 dkg vaj
- 1,5 bögre rizs
- 2,5 bögre forró víz
- 12 szál közepes sárgarépa
- 2 kis fej hagyma
- 1 citrom
- kevés tárkony
- 1 csokor petrezselyem
- fehérbor
- 1,5 dl főzőtejszín (10 %-os)
- só
- bors
- sáfrány
Elkészítése:
Előző este a halfilét citromlével meglocsoljuk, egy éjszaka hűtőben tároljuk. Reggel kivesszük, sózzuk, borsozzuk fél órát pihentetjük, majd egy serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük..
Közben felteszünk főni 8 szál közepes sárgarépát.
A rizshez a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, ha összeesett hozzáadunk 4 szál karikákra vágott sárgarépát és fedő alatt addig pároljuk, amíg a répa félig megpuhul. Ezután hozzáadjuk a rizst és pár percig együtt pirítjuk a hagymával és a répával. Felöntjük forró vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a sáfrányt. A sáfrányból egy pár szálat teszünk csak, mert nagyon intenzív színt ad a rizsnek. Amikor a vizet magába szívta megszórjuk petrezselyemmel és villával óvatosan belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Ezután fedővel lefedjük és tálalásig így tartjuk.
A mártáshoz a serpenyőben megmaradt vajon megpároljuk a kis kockákra vágott hagymát, amikor összeesik felöntjük kb 4 evőkanál fehérborral. Pár percig forraljuk (amíg az alkohol elpárolog a borból), majd felöntjük tejszínnel és besűrítjük. A tejszínt mindig apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg legyen. Ha szükséges, kis darabka vajat adhatunk hozzá. Ízlés szerint tárkonnyal, citromlével fűszerezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »