Zsemlében sült máj recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 piros húsú paprika
- 50 dkg sertésmáj
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 ek olaj
- 1 mk szárított majoránna
- 4 zsemle
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk,fél karikákra vágjuk. A paprika húsát felcsíkozzuk. A májat megtisztítjuk, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk,rátesszük a hagymát és megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a paprikacsíkokat,majd néhány perc alatt összepirítjuk. Felforrósítjuk az olajat, erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat,a belseje lehet
még rózsaszín. Levesszük a tűzről összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával.
Sózzuk,borsozzuk,megszórjuk majoránnával,és jól összeforgatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemlék tetejét levágjuk,belsejüket kikaparjuk,majd beletöltjük a májat. A sütőben 5-10 percig sütjük,hogy a zsemle megpiruljon,majd találjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »