Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zsemlében sült máj recept

Zsemlében sült máj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 piros húsú paprika
    • 50 dkg sertésmáj
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 2 ek olaj
    • 1 mk szárított majoránna
    • 4 zsemle

    Elkészítés:
    A hagymát meghámozzuk,fél karikákra vágjuk. A paprika húsát felcsíkozzuk. A májat megtisztítjuk, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.

    A szalonnát kiolvasztjuk,rátesszük a hagymát és megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a paprikacsíkokat,majd néhány perc alatt összepirítjuk. Felforrósítjuk az olajat, erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat,a belseje lehet
    még rózsaszín. Levesszük a tűzről összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával.
    Sózzuk,borsozzuk,megszórjuk majoránnával,és jól összeforgatjuk.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemlék tetejét levágjuk,belsejüket kikaparjuk,majd beletöltjük a májat. A sütőben 5-10 percig sütjük,hogy a zsemle megpiruljon,majd találjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá