Zsemlében sült máj recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 piros húsú paprika
- 50 dkg sertésmáj
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 ek olaj
- 1 mk szárított majoránna
- 4 zsemle
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk,fél karikákra vágjuk. A paprika húsát felcsíkozzuk. A májat megtisztítjuk, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk,rátesszük a hagymát és megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a paprikacsíkokat,majd néhány perc alatt összepirítjuk. Felforrósítjuk az olajat, erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat,a belseje lehet
még rózsaszín. Levesszük a tűzről összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával.
Sózzuk,borsozzuk,megszórjuk majoránnával,és jól összeforgatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemlék tetejét levágjuk,belsejüket kikaparjuk,majd beletöltjük a májat. A sütőben 5-10 percig sütjük,hogy a zsemle megpiruljon,majd találjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

