Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk,fél karikákra vágjuk. A paprika húsát felcsíkozzuk. A májat megtisztítjuk, majd vékony csíkokra daraboljuk. A szalonnát szintén vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk,rátesszük a hagymát és megfuttatjuk rajta. Belekeverjük a paprikacsíkokat,majd néhány perc alatt összepirítjuk. Felforrósítjuk az olajat, erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a májat,a belseje lehet
még rózsaszín. Levesszük a tűzről összekeverjük a szalonnás-hagymás paprikával.
Sózzuk,borsozzuk,megszórjuk majoránnával,és jól összeforgatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemlék tetejét levágjuk,belsejüket kikaparjuk,majd beletöltjük a májat. A sütőben 5-10 percig sütjük,hogy a zsemle megpiruljon,majd találjuk.