Zöldséges halfalatok recept
Hozzávalók:
- 40 dkg harcsafilé (lehet más halfilé is, ami kicsit testesebb, mint a tonhal)
- 1 fej lilahagyma
- 2 szál sárgarépa
- 20 dkg brokkolirózsa
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek. apróra vagdalt petrezselyem
- 1 kk. őrölt szines bors
- ételízesítő ízlés szerint
- 2-3 ek. étolaj
- só
Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk és egyformára karikázzuk. A halat kockákra vágjuk, kicsit besózzuk, és borsozzuk, majd állni hagyjuk míg a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vagdaljuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a hagymát és kevés sóval megszórva pároljuk pár percet fedő alatt. Lesütjük, majd mehet rá a fűszeres hal. Óvatosan fakanállal forgatva kérget sütünk rá, majd pár perc elteltével a hagymával együtt egy tányérra kiszedjük. A lábosba beletesszük a brokkolirózsát és a répa karikákat.
Megszórjuk ételízesítővel, öntünk alá egy fél decinyi vizet, és lefedve roppanósra pároljuk. Fedő nélkül elfőzzük alóla a nedvességet, majd a hagymát és halfalatokat visszatesszük az edénybe. Összeforgatjuk a zöldségekkel és aztán ráöntjük a főzőtejszínt. Forraljuk 2-3 percig, míg kicsit besűrűsödik a mártás, aztán megszórjuk a vágott petrezselyemzölddel, és elzárjuk alatta a gázt. Készen van. Én most penne tésztával tálaltam.