Zöldborsós csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 ujjnyi füstölt szalonna
- zöldborsó ízlés szerint
- 1 tk törött pirospaprika
- majoránna
- őrölt bors
- só, ételízesítő
- 2 kanál zsír
Elkészítése:
A zsírban egyszerre megdinszteljük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a felkockázott vöröshagymákat, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a megmosott, kockára vágott májat, fehéredésig átforgatjuk a szalonnás vöröshagymás zsírban. Beletesszük a zöldborsót, majd felöntjük egy kevés vízzel. (nem kell sok víz rá ), ezután fűszerezzük, a sót csak a végén tesszük bele, mert a szalonnától így is lesz íze. Ha nagyon elfőne a leve, pótoljuk még vízzel. Ha a borsó és a máj is puha, tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Aki szereti gombát is tehet bele, úgy is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »