Zöldborsós csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zöldborsós csirkemáj

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 ujjnyi füstölt szalonna
  • zöldborsó ízlés szerint
  • 1 tk törött pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt bors
  • só, ételízesítő
  • 2 kanál zsír

Elkészítése:
A zsírban egyszerre megdinszteljük a vékony csíkokra vágott szalonnát és a felkockázott vöröshagymákat, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a megmosott, kockára vágott májat, fehéredésig átforgatjuk a szalonnás vöröshagymás zsírban. Beletesszük a zöldborsót, majd felöntjük egy kevés vízzel. (nem kell sok víz rá ), ezután fűszerezzük, a sót csak a végén tesszük bele, mert a szalonnától így is lesz íze. Ha nagyon elfőne a leve, pótoljuk még vízzel. Ha a borsó és a máj is puha, tálalhatjuk.
Jó étvágyat!

Tipp:

Aki szereti gombát is tehet bele, úgy is nagyon finom!