Zabpelyhes pogácsa recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg graham liszt
- 12 dkg zabpehely
- 1 cs sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- 1,25 dl olaj (repceolaj vagy olívaolaj)
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1/2 tk szárított rozmaring
- só
- fekete bors
- víz (kb 2,5 dl csésze)
Elkészítése:
Tedd a hozzávalókat egy tálba és jól keverd össze, majd annyi vizet tegyél hozzá, hogy, egy lágy, könnyed tésztát kapj.
Kanál segítségével formázz egy sütőpapíros tepsire kis pogácsákat.
180 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 perc alatt készre.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »