Virslis leveles rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
- 6 szál virsli
- 20 dkg trappista sajt
- 2 közepes savanyú uborka
- 1-2 ek mustár
- 1-2 ek ketchup
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája lekenni
- 1-1 tk lenmag és szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
Enyhén lisztezett felületen kb. 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Hosszában a közepére rakunk a vékonyra szeletelt sajtból, erre jön a 3-3 szál virsli.
Befedjük a felkarikázott csemege uborkával. Csorgatunk rá ízlés szerint mustárt és ketchupot. Erre jönnek végezetül a maradék sajtlapok.
A tészta két szélét a kígyórétesnél használt módon srégen csíkokra vágjuk.
Majd egy szálat jobbról balra, majd egy szálat balról jobbra téve befedjük a tölteléket.
A végén a tésztát a rétes alá hajtjuk.
Előmelegítjük a sütőt és átemeljük egy sütőpapíros tepsire.
A tésztát egy tojás sárgájával lekenjük és megszórjuk a magokkal.
200 fokon hőlégkeveréssel kb. 22 percet sütjük. (A sütési idő természetesen ettől eltérhet, hisz nem egyformák a sütők.)
Majd hagyjuk hűlni és egy éles késsel felszeleteljük.
Tipp:
A kígyórétes mintájára készült ez a virslis finomság. Alig pár hozzávaló, és egy ízletes fogással lephetjük meg a családot. Tetszés szerint használhatunk bele mustárt, ketchupot. Az uborka igazán különlegessé teszi ezt a leveles ételt. Akár szilveszterre, akár hétköznapokon vacsorára is remek választás.
A készítés lépéseiről fázisfotók megtekinthetők a blogon.