Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis-lecsós tarhonya recept

Virslis-lecsós tarhonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tarhonya
    • olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 2-2 db kaliforniai piros és sárga paprika
    • 1 kg virsli
    • só, bors
    • őrölt pirospaprika, ízlés szerint

    Elkészítése: A tarhonyát olajon pár percig aranybarnára pirítom, majd felöntöm annyi vízzel hogy ellepje, és hagyom puhulni.
    Miközben a tarhonya elkészül a hagymát szeletekre vágom és olajon elkezdem pirítani , majd rányomom a fokhagymát(itt megszórom őrölt pirospaprikával) és a szeletekre vágott paprikát és paradicsomot, felöntöm annyi vízzel hogy épp csak ellepje. Ekkor fűszerezem egy kis sóval és borssal, ízlés szerint. ( lecsó jellegű ekkor az étel, ennek megfelelően is ízesíthetjük)
    Amikor a paprika már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, mellyel csak addig főzzük össze, hogy a virsli még ne essen szét.
    tarhonyával a legfinomabb szerintem :))

    Tipp:

    Az öcsém nem szereti a lecsót, de egyszer vendégségbe jött hozzánk, amikor pont ez volt az ebéd itthon, azóta, imádja :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá