Virslis-lecsós tarhonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tarhonya
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2-2 db kaliforniai piros és sárga paprika
  • 1 kg virsli
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika, ízlés szerint

Elkészítése: A tarhonyát olajon pár percig aranybarnára pirítom, majd felöntöm annyi vízzel hogy ellepje, és hagyom puhulni.
Miközben a tarhonya elkészül a hagymát szeletekre vágom és olajon elkezdem pirítani , majd rányomom a fokhagymát(itt megszórom őrölt pirospaprikával) és a szeletekre vágott paprikát és paradicsomot, felöntöm annyi vízzel hogy épp csak ellepje. Ekkor fűszerezem egy kis sóval és borssal, ízlés szerint. ( lecsó jellegű ekkor az étel, ennek megfelelően is ízesíthetjük)
Amikor a paprika már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, mellyel csak addig főzzük össze, hogy a virsli még ne essen szét.
tarhonyával a legfinomabb szerintem :))

Tipp:

Az öcsém nem szereti a lecsót, de egyszer vendégségbe jött hozzánk, amikor pont ez volt az ebéd itthon, azóta, imádja :D