Virslis kalászok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 3 ek natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 1 kk só
- 1 bögre langyos tej
- 6-7 db frankfurti virsli
- 1 nagy tubus pizzakrém
- 4-5 db bazsalikom levél vagy 1 kk szárított tasakos
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk és a tészta hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Ha nagyon lágy liszttel, ha kemény a tészta, akkor pici tejjel javítunk az állagán.
Szép puha gombóccá gyúrjuk ás legalább 30 percig (letakarva) pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a pizzakrémet kinyomkodjuk egy tányérba és néhány csipet reszelt sajttal, ill az összevágott bazsalikommal jól elkeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre téve 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.
Éles késsel akkora nagyságú téglalapokat vágunk ki, hogy egy virslit könnyedén bele lehessen tekerni!
A tésztacsíkok közepére egy kanállal elosztjuk a kikevert pizzakrémet és kissé rásimítjuk, majd egy virslit teszünk rá, végül feltekerjük és összecsípjük a széleit és a végeit.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és egy ollóval kb. 45 fokos szögben tartva 1,5-2 cm-enként egészen alul a tésztáig bevagdossuk a rudakat, ezzel átvágva a virsliket, majd ezután balra, ill. felváltva jobbra fordítgatva egy kalász formát készítünk.
Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb. 18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Mustárral, ketchuppal, ill. majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »