Virslis kalászok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 3 ek natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 1 kk só
- 1 bögre langyos tej
- 6-7 db frankfurti virsli
- 1 nagy tubus pizzakrém
- 4-5 db bazsalikom levél vagy 1 kk szárított tasakos
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk és a tészta hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Ha nagyon lágy liszttel, ha kemény a tészta, akkor pici tejjel javítunk az állagán.
Szép puha gombóccá gyúrjuk ás legalább 30 percig (letakarva) pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a pizzakrémet kinyomkodjuk egy tányérba és néhány csipet reszelt sajttal, ill az összevágott bazsalikommal jól elkeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre téve 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.
Éles késsel akkora nagyságú téglalapokat vágunk ki, hogy egy virslit könnyedén bele lehessen tekerni!
A tésztacsíkok közepére egy kanállal elosztjuk a kikevert pizzakrémet és kissé rásimítjuk, majd egy virslit teszünk rá, végül feltekerjük és összecsípjük a széleit és a végeit.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és egy ollóval kb. 45 fokos szögben tartva 1,5-2 cm-enként egészen alul a tésztáig bevagdossuk a rudakat, ezzel átvágva a virsliket, majd ezután balra, ill. felváltva jobbra fordítgatva egy kalász formát készítünk.
Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb. 18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Mustárral, ketchuppal, ill. majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









