Virslis kalászok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 3 ek natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 1 kk só
- 1 bögre langyos tej
- 6-7 db frankfurti virsli
- 1 nagy tubus pizzakrém
- 4-5 db bazsalikom levél vagy 1 kk szárított tasakos
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk és a tészta hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Ha nagyon lágy liszttel, ha kemény a tészta, akkor pici tejjel javítunk az állagán.
Szép puha gombóccá gyúrjuk ás legalább 30 percig (letakarva) pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a pizzakrémet kinyomkodjuk egy tányérba és néhány csipet reszelt sajttal, ill az összevágott bazsalikommal jól elkeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre téve 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.
Éles késsel akkora nagyságú téglalapokat vágunk ki, hogy egy virslit könnyedén bele lehessen tekerni!
A tésztacsíkok közepére egy kanállal elosztjuk a kikevert pizzakrémet és kissé rásimítjuk, majd egy virslit teszünk rá, végül feltekerjük és összecsípjük a széleit és a végeit.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és egy ollóval kb. 45 fokos szögben tartva 1,5-2 cm-enként egészen alul a tésztáig bevagdossuk a rudakat, ezzel átvágva a virsliket, majd ezután balra, ill. felváltva jobbra fordítgatva egy kalász formát készítünk.
Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb. 18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Mustárral, ketchuppal, ill. majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »