Virslis kalászok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sima liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 3 ek natúr joghurt
- 2 ek étolaj
- 1 kk só
- 1 bögre langyos tej
- 6-7 db frankfurti virsli
- 1 nagy tubus pizzakrém
- 4-5 db bazsalikom levél vagy 1 kk szárított tasakos
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 db felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk és a tészta hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Ha nagyon lágy liszttel, ha kemény a tészta, akkor pici tejjel javítunk az állagán.
Szép puha gombóccá gyúrjuk ás legalább 30 percig (letakarva) pihentetjük, kelesztjük.
Ezalatt a pizzakrémet kinyomkodjuk egy tányérba és néhány csipet reszelt sajttal, ill az összevágott bazsalikommal jól elkeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre téve 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.
Éles késsel akkora nagyságú téglalapokat vágunk ki, hogy egy virslit könnyedén bele lehessen tekerni!
A tésztacsíkok közepére egy kanállal elosztjuk a kikevert pizzakrémet és kissé rásimítjuk, majd egy virslit teszünk rá, végül feltekerjük és összecsípjük a széleit és a végeit.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és egy ollóval kb. 45 fokos szögben tartva 1,5-2 cm-enként egészen alul a tésztáig bevagdossuk a rudakat, ezzel átvágva a virsliket, majd ezután balra, ill. felváltva jobbra fordítgatva egy kalász formát készítünk.
Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb. 18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Mustárral, ketchuppal, ill. majonézzel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »