Virslis kalászok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sima liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 3 ek natúr joghurt
  • 2 ek étolaj
  • 1 kk só
  • 1 bögre langyos tej
  • 6-7 db frankfurti virsli
  • 1 nagy tubus pizzakrém
  • 4-5 db bazsalikom levél vagy 1 kk szárított tasakos
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 db felvert tojás

Elkészítése:

Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk és a tészta hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Ha nagyon lágy liszttel, ha kemény a tészta, akkor pici tejjel javítunk az állagán.

Szép puha gombóccá gyúrjuk ás legalább 30 percig (letakarva) pihentetjük, kelesztjük.

Ezalatt a pizzakrémet kinyomkodjuk egy tányérba és néhány csipet reszelt sajttal, ill az összevágott bazsalikommal jól elkeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre téve 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.

Éles késsel akkora nagyságú téglalapokat vágunk ki, hogy egy virslit könnyedén bele lehessen tekerni!

A tésztacsíkok közepére egy kanállal elosztjuk a kikevert pizzakrémet és kissé rásimítjuk, majd egy virslit teszünk rá, végül feltekerjük és összecsípjük a széleit és a végeit.

Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és egy ollóval kb. 45 fokos szögben tartva 1,5-2 cm-enként egészen alul a tésztáig bevagdossuk a rudakat, ezzel átvágva a virsliket, majd ezután balra, ill. felváltva jobbra fordítgatva egy kalász formát készítünk.

Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe téve 190 fokon kb. 18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Mustárral, ketchuppal, ill. majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!