Virsli bundában recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- kb fél kiló bőrős virsli
- 10 dkg liszt
- fél tk sütőpor
- 20 dkg kukoricadara
- 1 tk cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- só
- bors
- petrezselyem
- zúzott fokhagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A tojás a cukorral felverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot, petrezselymet, zúzott fokhagymát ízlés szerint. A lisztbe keverjük a sütőport, a kukoricadarát, azt is apránként belekeverjük a tojásos masszához, jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. A virslit bambuszpálcikára húzzuk, lisztbe forgatjuk, majd a tésztába. Kissé lecsepegtetjük és forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp:
Én ebben a tésztában sütöttem már húst, párizsit, de még brokkolit is!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.