Villámgyors túrófánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 6 ek liszt
- 2 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs.vaníliás cukor
- 1 csipet szódabikarbóna
- pici reszelt citromhéj(elhagyható)
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az egészet összekeverjük egy kanállal(én botmixerrel is kevertem rajta egy kicsit).
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és egy evőkanállal beleszaggatjuk a masszát. (érdemes néha a kanalat megmártani az olajba hogy ne ragadjon rá a tészta)
Aranybarnára sütjük és papírtörlővel kibélelt tálba rakjuk, majd porcukorral hintjük.
Tejföllel, vagy lekvárral kínáljuk.
Tipp:
Gyors, egyszerű és finom. Lemértem 15 perc alatt el lehet készíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


