Villámgyors hacsapuri recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze tej
- 1 csésze liszt
- 250 gramm túró
- 30 gramm vaj vagy 2 ek olívaolaj
- 50 gramm trappista sajt
- 1 csapott teáskanál só
A mérőcsésze 2,5 dl-es
Elkészítése:
A felütött tojást tálba tettem, ráöntöttem a tejet, felvertem. Hozzákevertem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomkodtam és összekevertem a lereszelt sajttal. Most ezt is a tésztához vegyítettem. A csapott teáskanál sónak előbb csak a felét kevertem bele, de kellett a másik fele is (kóstolás!).
Egy 28 centi átmérőjű serpenyőt körbekentem 2 evőkanál olívaolajjal, felforrósítottam. Beleöntöttem a tésztát, elegyengettem és egy percig erős tűzön megkapattam, majd mérsékelt tűzön fedő alatt sütöttem, míg az alsó fele pirosra sült.
Ekkor két falapát segítségével óvatosan megfordítottam és már fedő nélkül, erősebb lángon fejeztem be a sütést.
Meleg, de már nem forró állapotban szeleteltem és azonnal fogyasztottuk.
Tipp:
A hacsapuri eredetileg egy grúz lepénykenyér, amelynek élesztős, munkaigényesebb változata is van. A grúzok sulugunit – sós, savanyú sajtféleséggel készítik, de mivel nálunk az nincs, félzsíros tehéntúróval helyettesíthető.
Bármilyen kemény sajt megfelel. A só mennyisége a sajt sósságától függhet, ezért tanácsos a nyers tésztát megkóstolni.
A villámgyors hacsapuri kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »