Velős pirítós / Velő tojással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg velő
- 2 szál újhagyma zöldje
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- kevés olívaolaj (jó hozzá a sima étolaj is)
- csipetnyi őrölt pirospaprika
- ízlés szerint kevés csilipehely
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
Ha szükséges, a velőről eltávolítjuk a hártyát. Az újhagyma zöldjét felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a velőt, és a serpenyőben kevergetjük, vigyázva, hogy le ne ragadjon. Teflonos, vagy kerámia serpenyőt célszerű használni!
Hozzáöntjük a kevés bort, ami szintén megakadályozza, hogy leragadjon a velő. (A bor más esetekben is feloldja az edény aljára, oldalára letapadt ételeket.) Sózzuk, borsozzuk, enyhén megpaprikázzuk, és ízlés szerint tehetünk hozzá csípőset is.
Tanácsos először a pirítósokat ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítani, így kevesebbet kell mosogatni.
15 perc alatt elkészült, kitűnő vacsora volt.
Tipp:
Velős tojásnál ugyanígy kezdünk hozzá a velő elkészítésének, csak mikor készen vagyunk a velővel, 4 enyhén felvert tojással dúsítjuk az ételt. Így természetesen több személy lakhat jól vele.