Velős pirítós / Velő tojással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg velő
- 2 szál újhagyma zöldje
- ízlés szerint só
- frissen őrölt bors
- kevés olívaolaj (jó hozzá a sima étolaj is)
- csipetnyi őrölt pirospaprika
- ízlés szerint kevés csilipehely
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
Ha szükséges, a velőről eltávolítjuk a hártyát. Az újhagyma zöldjét felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a velőt, és a serpenyőben kevergetjük, vigyázva, hogy le ne ragadjon. Teflonos, vagy kerámia serpenyőt célszerű használni!
Hozzáöntjük a kevés bort, ami szintén megakadályozza, hogy leragadjon a velő. (A bor más esetekben is feloldja az edény aljára, oldalára letapadt ételeket.) Sózzuk, borsozzuk, enyhén megpaprikázzuk, és ízlés szerint tehetünk hozzá csípőset is.
Tanácsos először a pirítósokat ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megpirítani, így kevesebbet kell mosogatni.
15 perc alatt elkészült, kitűnő vacsora volt.
Tipp:
Velős tojásnál ugyanígy kezdünk hozzá a velő elkészítésének, csak mikor készen vagyunk a velővel, 4 enyhén felvert tojással dúsítjuk az ételt. Így természetesen több személy lakhat jól vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

