Túrós és almás rácsos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csomag vajas-leveles tészta
- 0,5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Almáshoz:
- 60 dkg alma (tisztítva)
- 1 ek mazsola
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 ek kristálycukor (ízlés szerint)
- reszelt citromhéj
- 1 tk búzadara
Túróshoz:
- 25 dkg félzsíros túró
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek mazsola
- 2-3 ek kristálycukor (ízlés szerint)
- reszelt citromhéj
- 1 tk búzadara
- 0,5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Továbbá:
- vaníliás porcukor a hintéshez
Elkészítése:
Az almával kezdünk, mert vissza kell hűteni.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és durvára reszeljük. Egy edénybe beletéve összekeverjük a cukorral és a mazsolával, majd felforraljuk, és kb. 5-6 percig lassú tűzön pároljuk.
Szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, ezután belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a búzadarát. Néha megkevergetjük, így hamarabb hűl!
A leszűrt almalé hűtőbe téve, lezárva 2-3 napig is eláll, kitűnő ital, főleg a gyerekek nagy kedvence! :)
Egy felvert tojást elfelezünk.
Egyik felét a túróval és a többi hozzávalóval jól összekeverjük, a másik felével később a lapokat és a rácsot kenjük meg.
A tésztalapokat szoba hőmérsékletűre hagyjuk felengedni.
A csomagonként 6 db lapot középen kettévágjuk, így 12 db tésztát kapunk, majd ezekből 4-et ismét ketté vágunk hosszában, így lesz 8 kisebb és 8 nagyobb tésztadarabunk, ez lesz a teteje, amit egy dokkoló hengerrel berácsozunk!
Egymás mellé helyezve a lapokat megkenjük a széleit a felvert tojással, elosztjuk, és elsimítjuk rajtuk a töltelékeket. Az egyik csomag tésztán az almás, a másik csomag tésztán a túrós tölteléket.
A rácsokat is tojásozzuk, majd csak azután húzzuk szét és helyezzük a töltelékre, így kényelmesebb és szebb is lesz.
Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még forrón rászitáljuk a vaníliás porcukrot!
A túrós és almás rácsos kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 15 g