Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós és almás rácsos recept

Túrós és almás rácsos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag vajas-leveles tészta
    • 0,5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Almáshoz:

    • 60 dkg alma (tisztítva)
    • 1 ek mazsola
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 2 ek kristálycukor (ízlés szerint)
    • reszelt citromhéj
    • 1 tk búzadara

    Túróshoz:

    • 25 dkg félzsíros túró
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 ek mazsola
    • 2-3 ek kristálycukor (ízlés szerint)
    • reszelt citromhéj
    • 1 tk búzadara
    • 0,5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Továbbá:

    • vaníliás porcukor a hintéshez

    Elkészítése:

    Az almával kezdünk, mert vissza kell hűteni.

    Az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, és durvára reszeljük. Egy edénybe beletéve összekeverjük a cukorral és a mazsolával, majd felforraljuk, és kb. 5-6 percig lassú tűzön pároljuk.

    Szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, ezután belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a búzadarát. Néha megkevergetjük, így hamarabb hűl!

    A leszűrt almalé hűtőbe téve, lezárva 2-3 napig is eláll, kitűnő ital, főleg a gyerekek nagy kedvence! :)

    Egy felvert tojást elfelezünk.

    Egyik felét a túróval és a többi hozzávalóval jól összekeverjük, a másik felével később a lapokat és a rácsot kenjük meg.

    A tésztalapokat szoba hőmérsékletűre hagyjuk felengedni.

    A csomagonként 6 db lapot középen kettévágjuk, így 12 db tésztát kapunk, majd ezekből 4-et ismét ketté vágunk hosszában, így lesz 8 kisebb és 8 nagyobb tésztadarabunk, ez lesz a teteje, amit egy dokkoló hengerrel berácsozunk!

    Egymás mellé helyezve a lapokat megkenjük a széleit a felvert tojással, elosztjuk, és elsimítjuk rajtuk a töltelékeket. Az egyik csomag tésztán az almás, a másik csomag tésztán a túrós tölteléket.

    A rácsokat is tojásozzuk, majd csak azután húzzuk szét és helyezzük a töltelékre, így kényelmesebb és szebb is lesz.

    Szilikonos sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Még forrón rászitáljuk a vaníliás porcukrot!

    A túrós és almás rácsos kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 269 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá