Túrófánk meggyhabbal recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 pohár tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál cukor
- csipet só
- citromhéj
A sütéshez:
- 1 liter olaj (még nem használt)
A díszítéshez:
- 200 ml habtejszín
- meggybefőtt leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd felforrósítjuk az olajat. Amikor már forró az olaj, teáskanállal kis halmokat szaggatunk a tésztából és néha megforgatva kisütjük.
A habtejszínt felverjük a meggybefőtt levével és két-két fánkot összeragasztunk vele. Tejszínnel és meggybefőttel díszíthetjük.
Tipp:
Nagyon sok lesz egy adagból, és hidegen is finom. Baracklekvárral is szoktuk enni. Nem kell keleszteni, dagasztani!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »