Túrófánk meggyhabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál cukor
  • csipet só
  • citromhéj

A sütéshez:

  • 1 liter olaj (még nem használt)

A díszítéshez:

  • 200 ml habtejszín
  • meggybefőtt leve

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd felforrósítjuk az olajat. Amikor már forró az olaj, teáskanállal kis halmokat szaggatunk a tésztából és néha megforgatva kisütjük.

A habtejszínt felverjük a meggybefőtt levével és két-két fánkot összeragasztunk vele. Tejszínnel és meggybefőttel díszíthetjük.

Tipp:

Nagyon sok lesz egy adagból, és hidegen is finom. Baracklekvárral is szoktuk enni. Nem kell keleszteni, dagasztani!