Túró gombóc egyszerűen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 0,5 kg túró
- 1,5 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál búzadara
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 evőkanál cukor
- 2 csipet só
Tetejére:
- zsemlemorzsa
- olaj
- tejföl
- cukor
Elkészítése:
A gombóchoz valókat összekeverjük, én géppel tettem, hogy a túró puhább legyen. Közben vizet forralunk. A zsemlemorzsát olajon megpirítjuk.
Amikor az alapanyagokat jól összekevertük, vizes kézzel gombócokat készítünk, a forrásba levő vízbe tesszük őket. Amikor a víz tetejére feljönnek a gombócok, pár percig hagyjuk főlni a forrásban levő vízben, majd kiszedjük a gombócokat és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tejföllel és cukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »