Tükörtojás zsemlében sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- annyi zsemle, amennyien vagyunk
- annyi FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, amennyien vagyunk + még egy
- 2 ek olaj
- sonka, kolbász (attól függ mi van a hűtőben)
- reszelt sajt
- kakukkfű
- só
- ízlés szerint fűszerek
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom illetve teszek bele kb 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem.
Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást.
Megszórom kakukkfűvel és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.
Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele, de készítettem már kész fasírttal töltve is.
A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora!