Tükörtojás zsemlében sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- annyi zsemle, amennyien vagyunk
- annyi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, amennyien vagyunk + még egy
- 2 ek olaj
- sonka, kolbász (attól függ mi van a hűtőben)
- reszelt sajt
- kakukkfű
- só
- ízlés szerint fűszerek
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom illetve teszek bele kb 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem.
Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást.
Megszórom kakukkfűvel és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.
Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele, de készítettem már kész fasírttal töltve is.
A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »