Tükörtojás zsemlében sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • annyi zsemle, amennyien vagyunk
  • annyi tojás, amennyien vagyunk + még egy
  • 2 ek olaj
  • sonka, kolbász (attól függ mi van a hűtőben)
  • reszelt sajt
  • kakukkfű
  • ízlés szerint fűszerek
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom illetve teszek bele kb 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem.

Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást.

Megszórom kakukkfűvel és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.

Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele, de készítettem már kész fasírttal töltve is.

A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora!