Hozzávalók:
Elkészítés:
Levágom a zsemlék tetejét. Kiszedem a puha belsejét és közben elkészítem a tölteléket. 1 tojást felverek, apróra felkockázok vagy lereszelek egy kisebb hagymát és hozzáadom illetve teszek bele kb 2 ek olajat, kockára vágott sonkát, sózom, borsozom, összekeverem.
Mikor a zsemlébe kanalaztam a tölteléket, a tetejére ütök egy-egy egész tojást.
Megszórom kakukkfűvel és a sütőbe teszem a zsemléket. Mikor már félig kész, szórok rá sajtot és addig sütöm, míg a fehérje teljesen ki nem fehéredik. Mikor kész, a tetejét még sózom.
Variálni bátran lehet, egy-egy karika házikolbászt vagy füstölt szalonnát is csempészhetünk bele, de készítettem már kész fasírttal töltve is.
A zsemle kívül ropogós, belül puha, kiváló reggeli vagy vacsora!