Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töpörtyűs tál recept

Töpörtyűs tál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg libaháj
    • 6 csirkemáj
    • 3-4 fej lilahagyma

    Elkészítése:

    Felkockázzuk a hájat és odarakjuk egy olyan lábasba, amelyiknek fedele is van. Aláöntünk egy kávés csészényi vizet és lefedve, többszöri kevergetéssel szép piros sütjük a töpörtyűt.

    Szűrő lapáttal tányérra szedjük és még melegen megsózzuk. A kisült zsírt fém teaszűrőn egy tálkába átszűrjük úgy, hogy kb 1 ujjnyi maradjon a lábasba. Erre azért van szükség, hogy a későbbi felhasználásra elrakott zsír szép tiszta maradjon.

    A megtisztított májakat egészben beletesszük a zsírba, megszórjuk kevés törött borssal és közepes lángon 3-4 percig sütjük. Utána két villa között megfordítjuk ezt az oldalát is megborsozzuk és 3-4 percig sütjük. Kiszedjük és ízlés szerint megsózzuk.

    Most már csak annyi dolgunk van, hogy néhány lilahagymát és friss, ropogós kenyeret felszeleteljük és jó étvággyal megegyük. A máj sütése után visszamaradt zsír nagyon jó tunkoláshoz.
    A tiszta, átszűrt zsírt kihűtjük és lefedve a hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy.

    Tipp:

    Ennél egyszerűbb, gyorsabb és finomabb ebédet, vacsorát nem igen lehet összedobni.
    Én nagyon szeretek libazsírral főzni, mert egészségesebb mint az olaj, vagy a disznózsír és nagyon finom ízt kölcsönöz az ételeknek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek