Töltött zsemle recept

Hozzávalók:
- 8 zsemle
- 50 ml tej
Töltelékhez:
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g kristálycukor
- 120 g tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 30 g tejföl
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk, majd a zsemlék belét kikaparjuk.
Minden zsemlébe teszünk 1,5 ek tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, csak egy kevés, hogy ne ázzanak el a zsemlék.
Töltelék készítése:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük (ha valaki szereti, lehet beletenni mazsolát is), majd beletesszük a zsemle kikapart belét.
Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, amit megkenünk a maradék tejföllel.
A tojás habját felverjük, majd mindegyik zsemle tetejére nyomunk kicsit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A töltött zsemle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »