Töltött zsemle recept
Hozzávalók:
- 8 zsemle
- 50 ml tej
Töltelékhez:
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 100 g kristálycukor
- 120 g tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 30 g tejföl
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk, majd a zsemlék belét kikaparjuk.
Minden zsemlébe teszünk 1,5 ek tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, csak egy kevés, hogy ne ázzanak el a zsemlék.
Töltelék készítése:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük (ha valaki szereti, lehet beletenni mazsolát is), majd beletesszük a zsemle kikapart belét.
Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, amit megkenünk a maradék tejföllel.
A tojás habját felverjük, majd mindegyik zsemle tetejére nyomunk kicsit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A töltött zsemle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

