Töltött zsemle recept

Hozzávalók:
- 8 zsemle
- 50 ml tej
Töltelékhez:
- 500 g tehéntúró (félzsíros)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g kristálycukor
- 120 g tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 30 g tejföl
Elkészítése:
A zsemlék tetejét levágjuk, majd a zsemlék belét kikaparjuk.
Minden zsemlébe teszünk 1,5 ek tejet, amit kicsit körbeforgatunk benne. Nem kell több tej bele, csak egy kevés, hogy ne ázzanak el a zsemlék.
Töltelék készítése:
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját, és jól összekeverjük (ha valaki szereti, lehet beletenni mazsolát is), majd beletesszük a zsemle kikapart belét.
Ezzel a masszával megtöltjük a zsemléket. Ráhelyezzük a zsemle tetejét, amit megkenünk a maradék tejföllel.
A tojás habját felverjük, majd mindegyik zsemle tetejére nyomunk kicsit. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A töltött zsemle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »